Met pensioen gaan  

Goed voorbereid op de toekomst.


Wat te regelen

Wanneer de datum bekend is waarop u met pensioen gaat, is het handig als u dat aan ons doorgeeft. U ontvangt vervolgens via onze verzekeraar een offerte. Hierop staat aangegeven wat de verwachte maandelijkse pensioenuitkering wordt. Uiteraard bent u vrij om zelf offertes op te vragen bij andere verzekeraars, voor een zo gunstig mogelijke aanbieding.
Eenmaal besloten, geeft u aan ons door wie de verzekeraar van uw voorkeur is. Wij maken dan uw kapitaal aan deze partij over.
Geeft u geen datum aan ons door, dan ontvangt u een half jaar voor uw pensioengerechtigde leeftijd een brief.

Eerder of later met pensioen

Als u eerder of later met pensioen wilt, dan is het verstandig om te bekijken hoeveel pensioen u maandelijks krijgt uitgekeerd. Dan weet u waar u aan toe bent, èn of het financieel haalbaar is. Wanneer u inlogt, kunt u met de Pensioenverkenner gemakkelijk nakijken wat momenteel het indicatieve maandbedrag is.

Met pensioen gaan, kan vanaf 55 jaar . Het is dan wel verplicht om het dienstverband te beëindigen. Wilt u later met pensioen gaan, dan is de uiterste datum waarop u met pensioen kunt, vijf jaar na uw AOW-leeftijd.

Vastgestelde of Variabele pensioenuitkering

Wanneer het zover is heeft u de keuze tussen een vaste of variabele pensioenuitkering. Met een vastgestelde uitkering kiest u voor een vast bedrag. Dit geeft zekerheid, omdat u weet wat u de rest van uw leven uitgekeerd krijgt.
Een variabele uitkering daarentegen loopt na de pensioendatum nog risico. Vanwege de belegging kan het uit te keren bedrag leiden tot een hoger pensioen, maar het kan natuurlijk ook lager uitvallen.

Meer informatie

Via de blokken rechts in beeld is er meer informatie beschikbaar. Zo kijkt u in één overzicht uw pensioen online na. Handig voor als u via verschillende werkgevers pensioen heeft opgebouwd. Kunt u met het formulier aangeven dat u eerder met pensioen gaat. En als u de informatie rustig na wil slaan, download dan de brochure waarin we alles hebben gebundeld.

Contact

We zijn bereikbaar op werkdagen
tussen 8.30 en 17.00 uur.