Ik wil een overlijden melden

Wat is er geregeld?

 

Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. Een overlijden is een aangrijpende gebeurtenis. Er komt veel op u af en er moeten een hoop zaken geregeld worden. Om u op weg te helpen hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen, we leggen u graag alles uit.

Automatische melding via de gemeente

Een overlijden wordt in Nederland altijd automatisch doorgegeven via de gemeente waar de overledene woonachtig was. Ontvangen wij een melding, dan nemen we binnen vijf werkdagen contact op met de nabestaanden om de uitkering te regelen. Dit doen wij door een brief te sturen naar het adres van de overleden deelnemer.

Woonachtig in het buitenland

Is de overledene woonachtig in het buitenland, dan worden er geen gegevens via gemeente of overheidsinstanties uitgewisseld. Stuur bij overlijden de originele overlijdensakte inclusief een Engelse of Nederlandse vertaling per post of e-mail, zodat het pensioen voor de nabestaanden geregeld wordt.

Bent u in afwachting van de vertaling van de overlijdensakte, dan hoeft u in de tussentijd niets te doen. Wij horen graag van u als u de officiële documenten kunt overhandigen.